Veelgestelde vragen over de PakjesbootXXL

We hebben geprobeerd alle mogelijke vragen te beantwoorden, staat je vraag er niet bij, stel dan je vraag via het speciale Pakjesboot contactformulier.

Laatste update 13-10-2020.

Vanaf wanneer kan ik reserveren?

We streven ernaar om in de herfstvakantie alles online en offline te hebben geregeld. Dan kunnen de waardebonnen worden opgehaald in de winkels en is de website bijgewerkt om je reservering te plaatsen.

Wat kan ik verwachten op de PakjesbootXXL?

De pakjesboot van Sinterklaas wordt eenmalig opengesteld voor alle kinderen van Dordrecht. Op de boot krijg je meerdere vertrekken te zien en hier en daar krijg je extra informatie over het reilen en zeilen op de grootste pakjesboot van Sinterklaas. Je loopt onder begeleiding van een Piet, volgens de RIVM richtlijnen, over de boot met een maximum aantal personen per ruimte. Iedere ruimte is er voldoende tijd om te kijken en te luisteren naar de uitleg van alle Pieten en is er de mogelijkheid om met Sinterklaas op de foto te gaan.

Wanneer komt de PakjesbootXXL?

We zullen op zaterdag 14 en zondag 15 november onze deuren openen. De tijdsloten zijn te reserveren tussen 11:00 en 19:00 uur.

Waar ligt de PakjesbootXXL

We zullen op zaterdag 14 en zondag 15 november afmeren op de Bomkade in Dordrecht. Dit is vlakbij de grote Kerk van Dordrecht. Klik hier voor een locatie op Google Maps.

Wij houden ons volledig aan de RIVM regels, jullie toch ook?

Welke regels hanteren wij:

  1. Blijf thuis bij klachten zoals neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts. Deze vraag zal ook worden gesteld door onze vrijwilligers.
  2. Houd altijd 1,5 meter afstand van elkaar.
  3. Desinfecteer bij aankomst je handen.
  4. Nies of hoest in je elleboog.

Moet ik een mondkapje dragen?

Op dit moment is er een dringend advies voor het dragen van een mondkapje tijdens je bezoek aan PakjesbootXXL.

Mag ik ook eerder komen?

Nee helaas, er is buiten op het terrein bij de boot nagenoeg niets te doen. Er is een wachtrij voor de gasten die aan boord gaan. Zorg wel dat je op tijd bent en uiterlijk 15 minuten voorafgaand aan je bezoek (boarding time) kun je de wachtrij betreden.

Waarom reserveren en registreren?

Stichting Intocht Sint Nicolaas Dordrecht (oftewel de SIS) is als organisator van dit evenement verplicht om de juiste gegevens van de gasten te registreren. Dit om bij een onverhoopt bron- en contactonderzoek de deelnemers te kunnen bereiken. Alle gegevens worden veilig bewaard volgens onze privacy regels, deze zijn hier terug te lezen.

Moet ik betalen voor mijn bezoek?

De Pakjesboot is gratis te bezoeken voor 1 volwassene en 3 kinderen, oftewel één huishouden/gezin van 4 personen. Middels de waardebon kun je kosteloos reserveren. De waardebon is bij een aantal winkels in Dordrecht op te halen, slechts 1 waardebon per gezin. Welke winkels dit zijn, wordt zo snel mogelijk op onze website duidelijk gemaakt.

Bij welke winkels kan ik de waardebon ophalen?

Welke winkels dit zijn, wordt zo snel mogelijk op onze website duidelijk gemaakt. Houd daarom de website in de gaten.

Wat bedoelen jullie met huishoudens?

Per rondleiding gaan er 5 huishoudens van maximaal 4 personen naar binnen. Deze huishoudens bestaan uit maximaal 1 volwassene en 3 kinderen. Waarom maximaal 1 volwassene? We willen namelijk vanwege alle corona maatregelen zo min mogelijk volwassenen aan boord op de PakjesbootXXL.

Een begeleider van ons gaat de gehele rondleiding mee met dezelfde groep. Aan het einde van de rondleiding zorgen de Pieten ervoor dat de PakjesbootXXL op de juiste manier verlaten wordt.

Is er begeleiding aan boord?

Per groep loopt er begeleiding mee vanuit de organisatie, iedere groep krijg 1 begeleider. Hier kunnen vragen aan gesteld worden mochten er onduidelijkheden zijn. Wel vragen we de ouder/verzorger zelf op zijn/haar kinderen te letten.

Kan ik overdekt wachten tot ik aan boord mag?

Nee helaas is de wachtrij niet overdekt, dus mocht het regenen dan is een paraplu erg handig. Deze kan gewoon ingeklapt mee aan boord van de PakjesbootXXL.

Kan de boot glad zijn?

Het kan glad zijn op de PakjesbootXXL. Het is dus belangrijk dat iedereen voorzichtig loopt en rennen is niet toegestaan.

Mag er overal gelopen worden?

Bij het betreden van de boot krijgt iedereen een stip toegewezen met een eigen kleur. In iedere kamer van de PakjesbootXXL vind je die stip weer terug. Om alles op de juiste manier uit te voeren, vraagt Sinterklaas jullie op die stip te blijven staan. Tot het moment dat de begeleider, die met iedere groep mee loopt, aangeeft dat jullie mogen doorlopen naar het volgende vertrek. Op deze manier houden we ten alle tijden 1,5 meter afstand van elkaar.

Zijn er toiletten aan boord?

Helaas zijn de toiletten aan boord enkel en alleen te gebruiken bij hoge nood. De doorlooptijd aan boord en doorstroming van het aantal gasten is erg belangrijk. Wij willen met de alternatieve intocht veel kinderen in Dordrecht blij maken met een bezoek aan de PakjesbootXXL. Indien je toch naar het toilet moet, geef dit dan aan bij je de Piet die je groep begeleidt.

Kan ik met een rolstoel ook de rondleiding volgen?

Helaas is er mede door de huidige corona regels geen ruimte om aan boord met bijvoorbeeld een rolstoel te verblijven en te verplaatsen. De rondleiding begint beneden een zal al snel zijn weg vervolgen over de verschillende etages. Hier kun je alleen met de trap naartoe gaan.

Is er EHBO aanwezig?

Tijdens de PakjesbootXXL dagen is er het hele weekend EHBO aanwezig.

Mag ik foto’s maken?

Natuurlijk is het toegestaan om foto’s te maken, wel vragen wij u ten alle tijden de 1,5 meter afstand regel te respecteren. Onze Pieten poseren graag voor de camera! Houd je camera ook continu paraat, want de doorlooptijd op de boot is erg belangrijk. Wachten op fotograferende mensen in een groep is helaas niet mogelijk. De begeleidende Pieten zullen hier ook op toezien.

Wat doen wij als de RIVM richtlijnen niet worden gehanteerd?

Als er aan boord gesignaleerd wordt dat de RIVM regels niet nageleefd worden, zijn wij helaas genoodzaakt het hele huishouden vriendelijk te verzoeken de boot te verlaten. Sinterklaas vindt het erg belangrijk dat iedereen zich veilig voelt aan boord tijdens de rondleiding.

Regel Piet_2