Op deze pagina vind je alle actuele informatie en tijden voor de intocht van Sinterklaas in Dordrecht

Op zaterdag 18 november 2023 is er weer een Sinterklaas Intocht in Dordrecht.

In het prachtige decor van de stad Dordrecht is het op zaterdag 18 november 2023 weer tijd om de verbazing op vele kindergezichtjes te toveren.

Het programma:
12:00 uur > aankomst Sinterklaas en Pieten in de Wolwevershaven/Kuipershaven
12:15 uur > feestelijk programma vanaf de stoomboot
12:45 uur > Sint en Pieten aan wal
13:00 uur > start optocht door het centrum
14:30 uur > start voorprogramma winkelcentrum Crabbehof
15:00 uur > aankomst Sint en Pieten op Winkelcentrum Crabbehof
15:30 uur > op de foto met Sint en Pieten
16:00 uur > einde programma

Route:
Start: Nieuwe haven > linksaf op de Engelenburgerbrug > rechtdoor Lange Gelderse Kade > linksaf Grotekerksplein > Grotekerksbuurt > rechtsaf Visbrug > rechtdoor Visstraat > rechtdoor Bagijnhof > einde route centrum

Uiteraard gaat de Sint traditiegetrouw na het centrum weer naar winkelcentrum Crabbehof alwaar hem ook weer een plein vol enthousiaste kinderen opwacht. Er zal een professionele live Pietenband de boel flink opzwepen waarna de Sint en zijn gevolg zijn opwachting maakt. Na de ontvangst door de voorzitter Ruud Klijn is er net als in het centrum veel zang, dans en interactie met de kinderen. In Crabbehof neemt de Sint ook de tijd om een mooie foto te maken. De fotograaf wordt georganiseerd door Winkelcentrum Crabbehof, via een link zullen de foto’s worden gedeeld.

Kom je naar het centrum van Dordrecht voor de intocht? Pak dan zoveel mogelijk de fiets of het openbaar vervoer. Kom je wel met de auto? Dan kun je het beste aan de rand van het centrum parkeren op parkeerterrein Weeskinderendijk (gratis) of in parkeergarage Energiehuis.

Weeskinderendijk: gratis pendelbus op zaterdag
Vanaf parkeerterrein Weeskinderendijk bent u al wandelend in 10 minuten in de binnenstad. Op zaterdag rijdt er tussen 10.00 en 18.00 uur een gratis pendelbus van Qbuzz. Het pendelbusje rijdt 5 keer per uur heen en weer van het parkeerterrein Weeskinderendijk naar het centrum. De uit- en instaphalte is halte Centrum aan de Johan de Wittstraat.
Je kunt ook parkeren in één van de 5 parkeergarages, maar houdt rekening met drukte op zaterdag.

We hopen jullie allemaal op zaterdag 18 november 2023 te zien!