Op deze pagina vind je alle actuele informatie en tijden voor de intocht van Sinterklaas in Dordrecht

Sinterklaas wordt dit jaar op 16 november door de burgemeester ontvangen op het eiland van Dordrecht. De aankomst van de Sint over de Dordtse wateren is altijd een enorme happening. Vele kinderen juichen en zwaaien naar de Sint op zijn stoomboot, zowel vanuit de haven als vanaf de stadsbruggen.

Het wordt een fantastische unieke intocht met als decor de prachtige wateren en historische havens van Dordrecht. Eenmaal voet aan wal aan de Kuipershavenzijde zal de Sint weer vele handjes schudden nadat de burgemeester het Spaans gezelschap officieel welkom heeft geheten. Een bonte stoet aan Pieten zorgt voor de gezelligheid maar ook uiteraard voor de lekkerste kruidnoten. Al handenschuddend loopt de Sint en zijn Regel Piet richting ‘t Vlak alwaar de stoet voor de grote binnenstadparade al staat opgesteld.

Als de stoet in beweging komt, zullen velen verrast zijn door de mooie items die meelopen of rijden. In de Grote Kerkstuin wacht de Sint een geweldig feest, georganiseerd door en voor vele kinderen en hun ouders of opa’s en oma’s. Er wordt gedanst, gezongen, spelletjes gespeeld en vooral veel plezier gemaakt. De Sint zal opnieuw genieten van zijn bezoek aan Dordrecht. En de kinderen, ja die mogen natuurlijk allemaal weer hun schoentje zetten die avond.

Na de intocht in het centrum gaat de Sint traditioneel verder naar winkelcentrum Crabbehof waar een plein vol enthousiaste kinderen hem opwacht. Een professionele live Pietenband zal de sfeer verhogen. De Sint maakt ook tijd voor foto’s met de kinderen, georganiseerd door Winkelcentrum Crabbehof. De foto’s worden later via een link gedeeld.

Verkeersadvies:
Kom je naar het centrum van Dordrecht voor de intocht? Gebruik zoveel mogelijk de fiets of het openbaar vervoer. Kom je met de auto? Parkeer dan aan de rand van het centrum op parkeerterrein Weeskinderendijk (gratis) of in parkeergarage Energiehuis.

Weeskinderendijk: gratis pendelbus op zaterdag
Vanaf parkeerterrein Weeskinderendijk bent u in 10 minuten in de binnenstad. Op zaterdag rijdt er tussen 10:00 en 18:00 uur een gratis pendelbus van Qbuzz. De pendelbus rijdt 5 keer per uur heen en weer van het parkeerterrein Weeskinderendijk naar het centrum. De uit- en instaphalte is halte Centrum aan de Johan de Wittstraat. Je kunt ook parkeren in één van de 5 parkeergarages, maar houd rekening met drukte op zaterdag.

We hopen jullie allemaal op zaterdag 16 november 2024 te zien!

Route:

– Start: Kuipershaven
– ‘t Vlak
– Grote Markt
– Nieuwbrug
– Museumstraat
– Vest
– Vriesestraat
– Bagijnhof
– Visstraat
– Grote Kerksbuurt
– Einde: Grote Kerkstuin

Programma:

  • 12:00 uur: Aankomst Sinterklaas en Pieten in de Wolwevershaven/Kuipershaven
  • 12:15 uur: Sinterklaas en Pieten aan de kade van de Kuipershaven
  • 12:45 uur: Aanvang optocht
  • 13:00 uur: Start optocht door het centrum
  • 13:30 uur: Start feest in de Grotekerkstuin
  • 13:45 uur: Sinterklaas komt aan bij de Grote Kerk
  • 15:00 uur: Start voorprogramma winkelcentrum Crabbehof
  • 15:30 uur: Aankomst Sint en Pieten op Winkelcentrum Crabbehof
  • 15:45 uur: Op de foto met Sint en Pieten
  • 16:30 uur: Einde programma