Op deze pagina vind je alle actuele informatie en tijden voor de Sinterklaas Intocht in Dordrecht

Op zaterdag 12 november 2022 is er weer een Sinterklaas Intocht in Dordrecht.

Eindelijk weer een ECHTE intocht van de Sint

In het prachtige decor van de stad Dordrecht is het op zaterdag 12 november weer tijd om de verbazing op vele kindergezichtjes te toveren. Na twee jaar aangepaste edities, hebben we er weer enorm veel zin in om dit spektakel te organiseren.

En een spektakel dat gaat het worden! Gezien de ervaring vorig jaar met de locatie Grote Kerkstuin tijdens het Meeswingfeest hebben we wederom gekozen om hier de Sint en zijn gevolg te verwelkomen.

Het feit dat de Lange Gelderse Kade nog niet beschikbaar is hebben we in nauwe samenwerking met de gemeente Dordrecht om weten te buigen naar de kern van het “probleem” waarom de Sint, zoals gebruikelijk, altijd wel wat problemen ervaart op zijn reis naar Nederland. 

Het feest zal daarom ook starten in de Grote Kerkstuin met een voorprogramma vanaf 11:30 uur. Zorg dat je er dan bij bent want hier zal op enorme schermen getoond worden wat er aan de hand is.

In de Grote Kerkstuin zal de sfeer er in ieder geval al snel in zitten. Van draaimolen tot suikerspin, en natuurlijk de overheerlijke kruidnootjes die de Pieten mee zullen nemen.

Tevens zal er nog een spectaculair verrassingselement in het programma zitten vanaf grote hoogte. Op de schermen in de Grote Kerkstuin is alles het beste te volgen. Vanaf 12:00 uur hopen we contact te hebben met de Sint en de goedheiligman zo snel mogelijk op het podium te krijgen. Het interactieve programma wat dan losbarst met zang en dans zal weer van hoog niveau zijn. 

Rond 13:30 uur zal de feestelijke en kleurrijke rijtoer starten over de Nieuwe haven, Vlak, Grote Markt, Wijnstraat, Groenmarkt, links af de Vissstraat in, Bagijnhof en ontbinden op de Vest.

Uiteraard gaat de Sint traditiegetrouw na het centrum weer naar winkelcentrum Crabbehof alwaar hem ook weer een plein vol enthousiaste kinderen opwacht. Vanaf 14:30 uur zal een professionele live Pietenband de boel flink opzwepen waarna de Sint en zijn gevolg zijn opwachting maakt. Na de ontvangst door de nieuwe voorzitter Ruud Klijn is er net als in het centrum veel zang, dans en interactie met de kinderen. In Crabbehof neemt de Sint ook de tijd om op het podium een mooie foto te maken. Zorg dus dat de batterijen zijn opgeladen!

Kom je naar het centrum van Dordrecht voor de intocht? Pak dan zoveel mogelijk de fiets of het openbaar vervoer. Kom je wel met de auto? Dan kun je het beste aan de rand van het centrum parkeren op parkeerterrein Weeskinderendijk (gratis) of in parkeergarage Energiehuis.


Weeskinderendijk: gratis pendelbus op zaterdag
Vanaf parkeerterrein Weeskinderendijk bent u al wandelend in 10 minuten in de binnenstad. Op zaterdag rijdt er tussen 10.00 en 18.00 uur een gratis pendelbus van Qbuzz. Het pendelbusje rijdt 5 keer per uur heen en weer van het parkeerterrein Weeskinderendijk naar het centrum. De uit- en instaphalte is halte Centrum aan de Johan de Wittstraat. Vanaf deze halte wandel je in 10 minuten naar de Grote Kerk tuin. Je kunt ook parkeren in één van de 5 parkeergarages, maar houdt rekening met drukte op zaterdag.

We hopen jullie allemaal op zaterdag 12 november 2022 weer te zien!